Bananencrème met karamel
bereiding
-
1
Pers de citroen. Pel de bananen. Pureer ze in de keukenmachine met de suiker en het citroensap. Roer het bananenmengsel met de vanillesuiker onder de kaas.
-
2
Week de gelatine in koud water. Verwarm de bananenlikeur in een steelpannetje, los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen en vermeng de likeur met het bananenmengsel.
-
3
Klop de room stijf en spatel hem onder het beslag. Verdeel de bananencrème over 4 schaaltjes. Laat ze afgedekt minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Laat voor de karamelsaus de suiker in een steelpan lichtjes karameliseren. Blus met 125 ml water (voorzichtig voor spatten!). Laat even sudderen, voeg eventueel meer water toe. Pel de banaan, snij ze in plakjes en schep ze door de saus. Laat afkoelen.
-
5
Ontvorm de bananencrème op een bord (dompel de schaaltjes kort in heet water en maak de randen los met een scherp mes). Giet er de karamelsaus over. Werk naar smaak af met gekarameliseerde reepjes filodeeg.