Tonijn met gember-citroengras-rabarber
bereiding
-
1
Schil de rabarber en snij hem in stukken van 8 cm.
Schil en hak de gember.
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, snij de rest in ringetjes.
-
2
Verwarm 2 eetlepels olie in een pan.
Doe er de gember, het citroengras, de rabarber, het limoensap, de sojasaus en de groentebouillon bij.
Laat 5 minuten koken, tot de rabarber gaar is maar niet uit elkaar valt.
Haal de stukjes uit de pan en laat de vloeistof inkoken tot een siroop.
Doe er de rabarber weer bij.
-
3
Plet de korianderzaadjes in de vijzel.
Meng ze met de sesamzaadjes.
Spoel de tonijn, dep hem droog en wentel hem door de zaadjesmix.
-
4
Verhit de rest van de olie in een bakpan.
Schroei daar de vis kort aan alle kanten in dicht, hij moet vanbinnen rood blijven.
Kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de rabarber over de borden.
Leg er de vis op.
Garneer met koriander.
Voorbereiding