Recept

Glögg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwarm jezelf tijdens de winter met dit heerlijke warme drankje

bereiding
  1. 1

    Doe de wodka met de suiker, de vanillesuiker, de kruidnagels, de kardemomzaadjes en het stukje gemberwortel in een kommetje. Dek af en zet tenminste één nacht in de koelkast.

  2. 2

    Schenk het wodkamengsel door een fijn zeefje in een pannetje. Voeg er de wijn aan toe.

  3. 3

    Verwarm op een zacht vuur tot net tegen de kook aan. Doe er de krenten en de abrikozen bij. Laat 2 minuten sudderen tegen de kook aan.

  4. 4

    Verdeel over vuurvaste glazen. Werk af met enkele amandelen, en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glögg

Ingrediënten voor

6 personen
  • amandelen25 g
  • gedroogde abrikozen (in stukjes)4
  • krenten1 el
  • wodka1.5 dl
  • rode wijn1 fles
  • vanillesuiker1 pakje
  • griessuiker200 g
  • gemberwortel (geschild)1 stukje
  • kruidnagels5
  • kardemomzaadjes5

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!