Suikertaart
bereiding
-
1
Doe de helft van de bloem met het zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in de melk. Klop het ei los, doe de helft ervan bij het gistmengsel. Giet in het kuiltje van de bloem. Meng tot een samenhangend geheel.
-
2
Snij de boter in blokjes en meng ze met de rest van de bloem. Doe dit samen met de suiker bij het deeg en kneed kort glad.
-
3
Vorm een bal, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.
-
4
Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de ingevette vorm en zet in de koelkast.
-
5
Maak de vulling. Klop de eieren los met de room en het puddingpoeder. Giet het op de taartbodem en bestrooi met de suiker. Laat de taart nog 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
-
6
Verdeel de boter in vlokjes over de vulling. Meng het halve ei dat je overhield in stap 1 met 1 eetlepel melk en bestrijk er de randen van de taart mee. Bak de taart 20 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.