Hazenpeper
bereiding
-
1
Verhit de olie en bak het ontbijtspek krokant. Pel en snipper de uien. Haal de spekjes uit de pan en bak in hetzelfde vet. Voeg - in beurten - de stukken haas toe en bak ze goudbruin. Strooi de bloem erover en voeg het spek weer toe. Roerbak 1 minuut.
-
2
Blus met de rode wijn en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, de knoflook en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 uur pruttelen onder deksel.
-
3
Pel de uitjes. Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Verhit 1 el boter en bak de uitjes met de champignons goudbruin. Voeg ze toe aan het vlees. Kruid met peper en zout. Bind de saus: los 1 kl maïszetmeel op in 1 el koud water en roer dit door de saus.
-
4
Strooi de peterselie over de hazenpeper en serveer met kroketjes, gebakken witloof en geglaceerde peertjes.