Brownie-ijstaart met mokka en chocoladeschilfers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170° C. Doe de chocolade en de boter in een kom en laat au bain-marie smelten. Klop de eieren met de kandijsuiker ongeveer 10 minuten tot een dikke massa. Roer de gesmolten boter door het ei-suikermengsel.
-
2
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel samen met amandelpoeder luchtig door de massa. Stort in een ingevette en met bloem bestrooide bakvorm en schuif 18 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
3
Halveer de brownie horizontaal. Laat de onderste kant iets dikker. Leg de bodem op een serveerschaal of plaat.
-
4
Laat het koffie-ijs wat zachter worden tot het schepklaar is. Lepel het op de brownie. Verkruimel er de bovenste helft van de brownie over en lepel daarop het vanille-ijs. Bestrooi met chocoladeschilfers en zet minstens 1,5 uur in de diepvriezer.
-
5
Snij in stukjes en serveer meteen.