Recept

Granité van watermeloen en champagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de limoen, dep droog, rasp de schil en pers het sap uit. Doe 200 ml water in een kookpan, voeg de suiker, het limoensap en de geraspte limoenschil toe en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten sudderen en laat afkoelen.

  2. 2

    Giet de afgekoelde suikersiroop door een zeef en voeg de champagne toe. Verwijder de pitten uit het meloenvruchtvlees. Snij het vruchtvlees klein, mix het fijn en roer het door de champagnesiroop.

  3. 3

    Giet het mengsel in een metalen bak of kom en zet het 4 uur in de diepvries. Roer na een uur los met een vork en laat verder invriezen. Roer daarna om het halfuur opnieuw door, zodat er geen grote ijskristallen worden gevormd.

  4. 4

    Roer voor het opdienen nog een laatste keer door. Verdeel de granité over gekoelde glazen en garneer met partjes meloen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Granité van watermeloen en champagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!