Geroosterde kip met citrus en olijven
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 200°C. Schik de kipfilets en het bolletje knoflook, met schil, op een bak- plaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Rooster 10 à 15 minuten in de oven. Voeg de olij- ven, de sinaasappel- en citroen- schil toe. Laat nog 10 à 15 minu- ten verder in de oven garen of tot de kip volledig gaar is.
-
2
Duw de teentjes knoflook uit de schil en doe ze in een blender. Voeg de yoghurt en de sherryazijn toe. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
-
3
Spoel de venkel en snij met een dunschiller of mandoline in lintjes. Spoel de andijvie en zwier droog. Meng de venkel met de andijvie, de olijven en de munt en lepel er wat knoflooksaus over.
4 Snij de kipfilets in plakjes en serveer met de salade. Lekker met quinoa.