Kipsalade met mango en avocado
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Halveer het rode pepertje in de lengte en verwijder de pitjes, hak grof. Maak een marinade met 1 eetlepel olijfolie, de komijn, het chilipoeder, de kurkuma, het rode pepertje en de fijngesnipperde knoflook. Leg er de kip in en laat 30 minuten marineren.
-
2
Snij de rodekool fijn, besprenkel met het limoensap en 1 eetlepel olijfolie en laat even rusten.
-
3
Maak de radijzen schoon en snij in fijne plakjes. Schil de mango en snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Snij de lente-uien in ringen. Spoel de bonen met koud water en laat goed uitlekken. Laat de maïs eveneens uitlekken.
-
4
Maak een salade van de rodekool, radijzen, mango, de avo- cado en de lente-ui. Voeg de maïs en de bonen toe, kruid met peper en zout en hussel goed door elkaar.
-
5
Haal de kipfilets uit de marinade. Bak ze goudbruin en gaar in wat olie. Snij in plakjes en schik ze op de salade. Werk af met een flinke toef zure room en enkele takjes koriander. Serveer met de tortillachips.