Boterham met hummus en kip
bereiding
-
1
Bestrijk de kip met olijfolie, kruid met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze in een hete grillpan. Leg er de citroen voor de hummus bij, met de snijkant naar onderen. Laat de kip afkoelen, snij in schuine plakken.
-
2
Verwarm de ovengrill voor. Leg de papri ka’s op een bakplaat, laat het vel rondom zwart kleuren onder de grill (draai ze gere geld). Doe de hete paprika’s in een kom, bedek met een bord en laat even stomen. Zo pel je ze makkelijker. Snij in brede repen.
-
3
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel de knoflook. Doe de kikkererwten in een keu kenmachine of hakmolentje. Voeg tahin toe, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, komijn poeder, peterselie en wat zout. Mix fijn. Pers er sap van de gegrilde citroen bij en roer om. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
-
4
Besmeer de sneden zuurdesembrood met een flinke laag hummus, verdeel er de kip en geroosterde paprika over. Kruid met peper en zout en werk af met wat rucola.