Recept

Cocotte-eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zon in een schaaltje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes.

    Blancheer ze beetgaar in gezouten water.

    Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

    Verdeel ze over vuurvaste schaaltjes die u goed met boter of olie hebt ingevet.

    Kruid met een beetje peper en nootmuskaat.

  3. 3

    Verkruimel de kaas en verdeel hem over de bloemkool. Breek in elk schaaltje voorzichtig een ei, zodat de dooier heel blijft.

  4. 4

    Zet 7 tot 10 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven, of tot het eiwit mooi gestold is. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cocotte-eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!