Recept

Gehaktschotel met pompoen en hazelnootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een gezellig herfstgerecht met het beste van het seizoen?

bereiding
  1. 1

    Schil de butternutpompoen met een dunschiller. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe een bodempje water in een kookpot. Voeg de pompoen, de kardemom, de laurier en het bouillonblokje toe. Laat 12 minuten braiseren tot de pompoen gaar is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Verhit wat boter in een pan en fruit de ui met de knof- look. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper van de molen en zout. Hak de hazelnoten in stukjes.

  3. 3

    Giet de pompoen af en hou het kookvocht bij. Verwijder de kardemom en laurier en plet de pompoen met een pureestamper. Voeg een scheutje olijfolie toe en wat van het kookvocht zodat de puree lekker smeuïg wordt. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schep het gehakt in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Werk af met de hazelnootjes. Zet 10 minuten in de oven tot de hazelnoten mooi gekleurd zijn.

  5. 5

    Tip! Graag een patatje? Vervang de helft van de pompoen door aardappel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktschotel met pompoen en hazelnootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!