Speltcouscous met boerenkool, geroosterde rode biet en kip
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor. Schil de rode biet, snij in blokjes, doe die in een ovenschaal en be- sprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Gril 10 à 15 minuten, tot de blokjes biet krokant gebakken zijn.
-
2
Wrijf de blaadjes boerenkool in met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout en zet ze 10 minuten onder de grill, tot ze krokant zijn.
-
3
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze 4 à 5 minuten aan iedere kant in een beetje olijfolie, tot ze goudbruin en gaar zijn. Snij in plakjes.
-
4
Bereid de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er wat olijfolie door.
-
5
Pel en snipper de rode ui. Snij ook de lente-uien en de bieslook fijn. Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof. Meng de noten en de fijngesneden kruiden door de graantjes,
kruid met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. -
6
Meng ten slotte de kip, rode biet en krokante boerenkool door de salade. Serveer meteen.