Duif met bospaddenstoelen en tijm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Borstel de paddenstoelen schoon. Spoel de duifjes vanbinnen en vanbuiten en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier. Smelt de boter en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak ze 5 à 10 minuten. Blus met citroensap en meng de geraspte schil erdoor. Laat afkoelen. Zet de helft van de paddenstoelen apart en roer voor de vulling de pijnboompitten, het broodkruim en het ei door de andere helft.
-
2
Vul de duifjes, leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster 35 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 120°C en laat nog 1,5 à 2 uur verder garen.
-
3
Neem de duifjes uit de braadslee en hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met witte wijn, roer de aanbaksels los en bind de saus met een beetje in water opgelost maïszetmeel. Laat 2 minuten pruttelen tot de saus mooi gebonden is. Serveer de duifjes met de rest van de paddenstoelen, met een beetje saus erover en afgewerkt met wat verse tijm.