Briochebrood
bereiding
-
1
Los de gist op in de melk en roer goed los. Roer er de honing mee door. Meng de bloem met het zout en de sinaasappelrasp in de kom van de keukenrobot en voeg de opgeloste gist toe. Kneed 10 minuten goed door.
-
2
Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het deeg, blijf goed kneden tot een glad deeg. Dek af en laat 1,5 uur op een warme plaats rijzen tot het brood in volume verdubbeld is.
-
3
Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak er telkens een gelijke rol van. Vlecht de 3 rollen in elkaar en leg de vlecht in een be boterde en bebloemde bak vorm. Dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het eitje los en bestrijk het brood ermee. Bestrooi met de maanzaadjes en zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer met zachte boter.