Broodringen
bereiding
-
1
Schep de roggevlokken in een schaal en overgiet met 100 ml kokend water. Zet apart en laat wat afkoelen.
-
2
Verwarm de boter met de melk. Los de gist op in 5 el van de warme melk en roer goed los. Doe de opgeloste gist samen met de bloem, het zout, de rest van de warme melk en de roggevlokken in een keukenrobot en kneed 10 minuten tot een glad deeg. Kneed er de bessen onder en laat het deeg afgedekt 1 uur rusten.
-
3
Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel in 4 porties. Vorm er 4 ringen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er enkele gaatjes in en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C.
-
4
Zet de broodringen 20 à 25 minuten in de oven. Laat afkoelen of serveer lauwwarm.