Laagjescake met amandel en mascarponevulling
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter en bebloem de springvorm.
-
2
Mix de eieren met de suiker en de sinaasappelschil 15 minuten tot het mengsel dik, wit en luchtig is en driemaal het oorspronkelijke volume heeft.
-
3
Zeef de bloem en spatel ze voorzichtig door het ei-suikermengsel. Spatel er ook het amandelpoeder en de boter door. Doe het beslag in de vorm. Bak 45-50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Ontvorm op een rooster en laat volledig afkoelen.
-
4
Snij de biscuit horizontaal in drie delen. Meng voor de vulling de zachte boter met de mascarpone, het vanille-extract en de poedersuiker. Leg een laag cake op een taartenschotel, lepel er wat van de vulling op. Leg er de tweede laag cake op en opnieuw wat vulling. Leg er ten slotte de derde laag op en bestrijk ook die met vulling. Werk af met bloemetjes en rozemarijn.