Salade Niçoise
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en snij ze in 2 à 3 stukken. Halveer de kerstomaatjes en snij de ui in ringen.
-
2
Borstel de aardappeltjes schoon en kook of stoom ze gaar in de schil. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in plakjes.
-
3
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken onder koud water en laat ze verder afkoelen. Stoom of kook de boontjes beet- gaar in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken en verder afkoelen. Pel de eieren en snij ze in plakjes.
-
4
Verdeel de aardappeltjes, waterkers, tomaatjes, eieren, boontjes, uienringen, olijven en kappertjes over 4 kommen (of 4 weckpotten). Laat de tonijn uitlekken, trek in stukken en verdeel eveneens over de potjes.
-
5
Maak een vinaigrette met de olijfolie, de wijnazijn, mosterd, zout en peper. Besprenkel er de salades mee en serveer.