Recept

Balletjes met krieken ( 2 )

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Meng met het gehakt, samen met 1 ei en het paneermeel. Vorm er balletjes van.

  2. 2

    Klop het tweede ei los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede bord en de amandelschilfers in een derde. Haal de balletjes eerst door het ei, dan door de bloem en dan door de amandelschilfers.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ondertussen de krieken uitlekken boven een steelpannetje.

  4. 4

    Verwarm de friteuse voor op 170°C.

  5. 5

    Doe het vanillepuddingpoeder bij het kriekensap en breng aan de kook. Laat indikken terwijl je roert. Doe er de krieken bij en laat nog even doorwarmen.

  6. 6

    Smelt een flinke klont boter in een steelpannetje. Frituur de balletjes op 170°C tot ze mooi goudbruin zijn en bovendrijven. Serveer met de gekookte aardappelen en de kriekjes. Werk af met de gesmolten boter en wat peterselie.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes met krieken ( 2 )

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!