Cannelloni van courgette en citrusricotta
bereiding
-
1
Spoel de citroen en de sinaasappel en rasp de schil. Meng met de ricotta, voeg enkele druppels citroensap toe en kruid met peper en zout. Doe in een spuitzak en zet koel weg.
-
2
Pel de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
-
3
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet koel weg. Spoel de spinazie en dep droog. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak grof.
-
4
Spoel de courgette en snij met een mandoline in lange dunne repen. Spuit telkens een toefje ricotta op de courgetterepen, strijk uit met een mes en rol de repen op. Je moet twaalf rolletjes hebben.
-
5
Schik telkens 3 courgette rolletjes per persoon op een bord. Leg de avocado partjes en wat spinazie blaadjes erbij. Besprenkel met dressing. Werk af met geroosterde noten, erwtenscheuten, bieslook en versgemalen peper.