Recept

Misosoep met makreel en tarwenoedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de shiitakes schoon, snij in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij in plakjes.

  2. 2

    Breng 500 ml water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat
    5 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitakes en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Misosoep met makreel en tarwenoedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!