Salade van biet en raapjes met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Schil de rode bietjes en snij in partjes. Borstel de raapjes schoon, verwijder de steeltjes en spoel ze. Snij in partjes. Blancheer de groentepartjes enkele minuten in kokend gezouten water: start met de witte raapjes, daarna de gele. Haal ze eruit en blancheer tot slot de bietjes apart. Laat uitlekken.
-
3
Schik de geblancheerde groenten in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 20 minuten garen in de oven. Hou warm.
-
4
Scheur de ciabatta in kleine stukjes. Overgiet met 4 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm af, hak fijn en strooi over de stukjes brood. Bak de stukjes brood in 5 tot
10 minuten goudbruin en krokant in de oven.
-
5
Maak de radicchio schoon, spoel grondig en laat goed uitlekken. Snipper fijn.
-
6
Maak een salade van alle groenten en verbrokkel er de geitenkaas over. Werk af met de korstjes en serveer meteen.