Stoofpotje met kip ( 2 )
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in stukken. Pel de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in schuine plakken. Spoel de selder en de prei en snij ze in stukken. Snipper de dragon.
-
2
Kruid de kip met peper en zout en wentel de stukken door de bloem. Laat ze rondom kleuren in een pan met olijfolie. Haal uit de pan.
-
3
Doe de ui, knoflook en groenten in dezelfde pan en stoof ze glazig. Kruid met peper en zout. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
-
4
Doe de kip terug in de pan en draai het vuur lager. Laat 35 minuten afgedekt sudderen. Kijk geregeld of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg indien nodig wat water of bouillon toe. Voeg de Griekse pasta toe en laat nog 10 minuten verder garen of tot de kip zacht is.
-
5
Rasp de citroen en pers ‘m uit. Roer het citroensap door het stoofpotje en werk af met de geraspte schil en de gesnipperde dragon.