Pasta met broccoli, romanesco en salsa verde
bereiding
-
1
Maak de salsa verde. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen. Mix de knoflook en spoel het basilicum. Pureer de helft van de amandelen met de knoflook, het basilicum, de parmezaan en een scheutje olijfolie tot een gladde massa. Voeg al mixend beetje bij beetje de rest van de olie toe. Kruid met peper en zout
-
2
Spoel de broccoli en de romanesco en verdeel ze in kleine roosjes. Stoom of kook ze in 4 à 5 minuten beetgaar. Laat schrikken onder ijskoud water en laat uitlekken.
-
3
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim lichtgezouten water. Giet af en doe de pasta met aanhangend water in de pan. Roer er de helft van de salsa verde door, meng er de groenten onder.
-
4
Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met de rest van de gegrilde amandelen, geraspte parmezaan en enkele blaadjes basilicum. Serveer er de rest van de salsa apart bij.