Courgette-fetaflan met spekjes en basilicum
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette, dep droog en rasp grof. Spoel en snipper het basilicum.
-
2
Stoof de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe er de spekjes bij en laat 5 minuten kleuren.
-
3
Prak de feta met de ricotta. Voeg de geraspte courgette en het ui-knoflook-spekjesmengsel toe. Klop de eieren los met de bloem en de parmezaan. Doe ze bij het courgettemengsel en voeg ook het basilicum toe. Meng en kruid met peper en zout.
-
4
Giet het mengsel in een beboterde ovenschaal en bak 45 minuten in de oven tot de
flan stevig aanvoelt. -
5
Haal uit de oven en laat lauw worden. Snij de flan vervolgens in stukken en eet ‘m lauw of koud.