Gevulde boekweitpannenkoeken
bereiding
-
1
Maak het beslag. Meng het zout en komijn- en uienpoeder door het boekweitmeel. Klop de eieren los en strooi er een beetje van het boekweitmeel in, roer glad. Voeg er dan afwisselend meel en melk aan toe tot je een glad beslag hebt. Roer er de gehakte peterselie door. Laat het beslag rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de kerstomaten en halveer ze. Maak de champignons schoon en halveer ze. Laat de kikkererwten uitlekken. Spoel de koriander en hak fijn.
-
3
Stoof de ui aan in wat olie of boter. Voeg er de knoflook en champignons aan toe. Kruid met de gember en garam masala, en roer er de kokosmelk door. Voeg er de kikkererwten en kerstomaten aan toe en laat nog even meestoven. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak in een andere pan de spekjes krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier en roer ze door de vulling, strooi er de koriander over.
-
5
Haal het beslag uit de koelkast, bak er pannenkoekjes van in een pan met boter of olie. Beleg één helft van de pannenkoeken met wat van de vulling en vouw dicht. Serveer meteen.