Affogato al caffè
bereiding
-
1
Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap er het merg uit. Doe het merg samen met de peul in de melk en warm op een zacht vuurtje op.
-
2
Klop de eidooiers met de suiker in een metalen mengkom au bain-marie tot een crème. Haal het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk langzaam en al roerend bij de eidooiers tot je een dik-vloeibare crème krijgt. Zet de kom in een ijsbad en blijf kloppen tot de crème afgekoeld is.
-
3
Klop de slagroom stijf en spatel deze door de crème. Draai tot ijs in de ijsmachine en zet 4 uur in de diepvries. Heb je geen ijsmachine, giet het mengsel dan in een ondiepe schaal. Zet die 4 uur in de diepvries, maar roer het ijs om het halfuur door.
-
4
Verdeel het ijs in bolletjes over 4 of 6 glaasjes en overgiet met de hete espresso. Serveer meteen.