Heerlijke, hartige hamburger
bereiding
-
1
Meng het gehakt met de mosterd en tabasco, vorm er 4 burgers mee en zet ze even terug in de koelkast.
-
2
Pel en snij de rode ui in flinterdunne ringen, meng met de rodewijnazijn en een beetje peper en zout. Laat 5 minuutjes marineren.
-
3
Maak de cocktailsaus: meng de ketchup met de worchestershiresaus, mayonaise en whisky. Breng op smaak met peper en zout. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en meng met de saus.
-
4
Bak de hamburgers en het spek goudbruin. Warm de broodjes even op in de oven.
-
5
Leg eerst een beetje van de ijsbergsla met cocktailsaus op de onderste helft van de broodjes. Leg er een plakje spek, een hamburger en een plakje jonge kaas op. Zet even onder de grill tot de kaas zacht wordt. Leg er dan de rode ui, augurk en pickles op. Werk af met de bovenkant van de broodjes en serveer meteen.