Recept

Varkenssaté met koolrabisalade met peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de knoflook. Meng met de chilisaus, 2 el rijstwijn, 2 el sojasaus en de honing tot een marinade. Snij het varkensvlees in brede repen. Meng onder de marinade, dek af en zet aan de kant.

  2. 2

    Maak de spitskool schoon en snij in fijne reepjes. Maak aan met 2 el rijstwijn, 2 el sojasaus en een scheutje olie.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon, hak de helft fijn en schep die onder de salade. Kruid met zwarte peper en zout. Spoel de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in flinterdunne plakjes. Besprenkel de plakjes met het sap van de citroen zodat ze niet verkleuren. Schik ze op de salade.

  4. 4

    Snij de rest van de lente- uitjes in 3 cm lange stukken en steek afwisselend met de reepjes varkensvlees op de satéstokjes. Verhit wat olie in een grillpan en bak de satés. Besprenkel royaal met de marinade. Serveer met de spitskoolsalade.
    Tip! Lekker met mie of rijstnoedels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenssaté met koolrabisalade met peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!