Hartige jam van frambozen en paprika
bereiding
-
1
Zet de ovengrill op de hoogste stand. Snij de paprika in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikahelften 10 à 15 minuten onder de grill tot ze zwart zien.
-
2
Doe de paprika’s in een plastic zakje en laat 10 minuten rusten. Pel de paprika’s en snij ze in stukjes. Los de suiker op in de azijn. Pel en snipper de ui.
-
3
Verwarm de olijfolie in een pan, stoof de ui en de paprika aan. Voeg de frambozen toe en laat
2 minuten meegaren. Giet de azijnmengeling erbij en laat 2 minuten inkoken. -
4
Pel en pers de knoflook. Voeg toe aan de frambozenmengeling. Voeg de specerijen toe, laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten sudderen.
-
5
Roer op het laatst het opgeloste maïszetmeel eronder en laat indikken. Let op: laat het mengsel niet langer dan 2 minuten koken. Giet de jam in gesteriliseerde bokalen en bewaar in de koelkast. Lekker bij een stukje kaas.