Oosterse zeesalade met sesamdressing
bereiding
-
1
Week de wakame en dulse kort in water, laat goed uitlekken. Snij in fijnere repen. Kook de edamameboontjes 4 minuten in lichtgezouten water, haal de peulen uit de schil. Strooi er grof zeezout over.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Spoel de komkommer en appel en snij ze met een mandoline in interdunne tagliatelle. Sprenkel het limoensap over de appel. Meng de wakame en dulse met de komkommer, sjalot en appel.
-
3
Maak een vinaigrette. Pel en snipper de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij hem zonder de zaadjes in ringen. Meng de sojasaus met de rijstazijn, gember, knoflook en suiker. Breng op smaak met peper en de chili.
-
4
Verdeel de vinaigrette over de salade. Werk af met de edamameboontjes. Sprenkel nog wat sesamzaadjes over de salade.
Tip! Lekker bij een stukje gestoomde vis.