Recept

Boules de Berlin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk en los er de gist in op.

  2. 2

    Doe de bloem en de suiker in de kom van de keukenrobot en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin het ei en het zout. Mix langzaam tot alles goed gemengd is.

  3. 3

    Voeg de boter toe en laat 10 minuten kneden tot een elastisch deeg. Maak een bal van het deeg, leg het in een met olie ingevette kom, dek af en laat 30 à 40 minuten op een warme plaats rijzen.

  4. 4

    Kneed het deeg nog een keer goed door en maak er gelijke bolletjes van ter grootte van een golfballetje. Laat ze afgedekt nog een halfuur rijzen.

  5. 5

    Verhit het frituurvet tot 180°C. Leg er de boules stuk per stuk in en draai ze voorzichtig om tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Snij ze voorzichtig open en vul met confituur naar smaak. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boules de Berlin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!