Sint-jakobsvruchten met gerookte paling en Belgische kaviaar
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten. Schaaf 1 rode biet met een mandoline in flinterdunne plakjes. Schik die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olijfolie en bak 30 minuten in de oven. Laat ze uitlekken op keukenpapier. -
2
Snij het tweede bietje in dobbelsteentjes en zet apart. Verdeel de paling in kleine stukjes. Schil de aardperen en de aardappel. Kook ze apart gaar in gezouten water en giet af. Mix de aardpeer fijn Prak de aardappel en roer er de aardpeerpuree door, samen met de boter. Kruid met peper en zout.
-
3
Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak kort aan beide kanten in hete olijfolie, zodat ze een mooi korstje krijgen.
-
4
Verdeel de sint-jakobsvruchten en de paling over de borden. Spuit er een paar toefjes aardpeerpuree tussen en garneer met bietblokjes en bietenchips. Lepel wat Belgische kaviaar op elke sint-jakobsvrucht.