Kipfilet met spinazie en linzen
bereiding
-
1
Pers 1 citroen uit.
Meng het sap met 3 eetlepels sojasaus.
Roer er de currypasta in los.
Leg er de kipfilets in.
Laat een kwartiertje marineren.
-
2
Kook de linzen 10 minuten in gezouten water met de gepelde en geplette knoflook.
-
3
Spoel de spinazieblaadjes.
Roerbak ze 2 minuten in 1 eetlepel olie.
Schep ze met een schuimspaan uit de wok en in een vergiet.
-
4
Bestuif de kipfilets met bloem.
Bak ze 2 minuten aan beide kanten, in de rest van de hete olie.
-
5
Schenk er de kippenbouillon bij.
Voeg er de linzen en de spinazie aan toe.
Breng op smaak met de rest van de sojasaus en eventueel nog wat peper en zout.
Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
-
6
Snij de tweede citroen in fijne partjes.
Leg ze bij de kip en laat nog een minuut goed doorwarmen.