Sinterklaastoast
bereiding
-
1
Snij het stokbrood in schuine plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de broodjes een drietal minuten.
-
2
Pel de gekookte eieren en snij ze in plakjes van 1Ž2 cm dik. Snij de tomaat in kwartjes, verwijder de zaadjes en snij elk kwartje nog eens in twee (zodat je driehoekjes krijgt). Verwijder de zaadjes van de komkommer en haal met een klein rond spuitmondje rondjes uit de komkommer.
-
3
Maak met bakpapier 2 kleine spuitzakjes, één voor de mayonaise en één voor de ketchup. Zo kan je met een heel fijn straaltje 'tekenen'. Vul de zakjes.
-
4
Leg op elk stukje stokbrood onderaan een plakje ei, bovenaan een stukje tomaat (de mijter). Maak met het spuitzakje gevuld met mayonaise een kruis op de tomaat en 2 oogjes op het ei. Duw de rondjes komkommer in de dotjes mayonaise. Maak een mondje met het spuitzakje gevuld met ketchup en een baard met het spuitzakje gevuld met mayonaise. Serveer!