Lasagne mozzarella met tapenade
bereiding
-
1
Snij de bolletjes mozarella in plakjes.
Spel de tomaten en snij ze in schijfjes.
Blancheer kort de groene asperges en snij ze in twee.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kook de vellen lasagne in ruim wat gezouten water beetgaar.
-
3
Mix de olijven in een blender (of stamp ze fijn in een vijzel) met de knofook, de ongezouten ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en 2 dl olijfolie.
Breng de tapenade op smaak met zwarte peper en citroensap.
-
4
Schik de tomaten en mozzarellaplakjes tussen de lasagnevellen en doe op elk mozzarellaplakje een theelepel tapenade.
Werk af met de groene asperges en schenk er nog wat olijfolie over.
-
5
Zet enkele minuten in een de oven tot de kaas licht gesmolten is.
Serveer met ciabatta.
Voorbereiding