Recept van Pascale Naessens: avocado met krab en lompviseitjes
bereiding
-
1
Pel de avocado en mix het vruchtvlees in een mixer tot een gladde massa. Doe er een beetje limoensap bij om verkleuring te voorkomen en een mespunt wasabi (of meer naar smaak) voor een pittige smaak.
-
2
Doe de avocadopuree in een kommetje en dek af met plasticfolie, duw de folie tot tegen de avocadopuree, zodat er geen lucht bij kan. Zet weg in de ijskast.
-
3
Hak de sjalot en meng met wat olijfiolie, peper en zout door de krab. Zet in de ijskast.
-
4
Wanneer de gasten er zijn: Lepel op een klein bordje onderaan wat avocadopuree, leg daarop wat krabvlees en daarop een lepeltje lompviseitjes. Werk af met een mooi stukje krabvlees.
Tip: Maak je niet te veel zorgen over je torentje, een beetje 'nonchalance' maakt het juist mooi en artistiek.