Krabcocktail met gin tonic-komkommer
bereiding
-
1
Spoel de komkommer. Maak er met een mandoline fijne sliertjes van. Maak een gin tonic met 1/3 gin en 2/3 tonic en leg er de slietjes even in.
-
2
Meng de zure room met de wasabi, het limoensap, de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Maak de krab los en breng op smaak met de hete pepersaus, peper en zout. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar, pel en halveer ze.
-
4
Verdeel de komkommersliertjes over de bodem van 4 grote glazen. Lepel er de wasabiroom op. Schik het krabvlees erbovenop en werk de glazen af met een plukje frisée, een schijfje rammenas en een kwarteleitje.
Tip: Verbang voor een kindvriendelijke versie van dit pittige recept de wasabipasta en hete pepersaus door cocktailsaus.