Banoffee tompoes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Deel de velletjes bladerdeeg in drie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier en een tweede bakplaat op. Door het gewicht zal het bladerdeeg mooi plat blijven. Bak de reepjes deeg 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.Laat afkoelen.
-
2
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe de slagroom in een spuitzak. Doe ook de karamel in een spuitzak. Leg beide spuitzakken in de koelkast tot gebruik.
-
3
Snij de bananen in plakjes. Leg de helft van de bladerdeegkoekjes op het werkvlak. Spuit eerst wat van de karamel erop, leg er een halve banaan in plakjes op. Spuit nu wat van de slagroom bovenop de plakjes banaan en bestrooi met de chocoladekorrels. Dek af met een tweede bladerdeegkoekje. Rasp er wat witte chocoladeschilfers over.