Hartige aubergine-parmezaancupcakes
bereiding
-
1
Snij de aubergines in plakken van 1 cm dik. Strooi er zout op en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes, die in een muffinvorm passen, uit het toastbrood. Rol het brood wat platter met een deegrol.
-
3
Leg het brood in de ingevette vormpjes en druk goed aan. Bak de broodbodempjes 3 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Meng het paneermeel met de parmezaan. Doe de bloem in een kom en klop het ei met de melk los in een andere kom.
-
5
Wentel de plakken aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door de paneermengeling. Bak de plakken aubergine in flink wat olie goudbruin.
-
6
Maak stapeltjes in de broodkuipjes, doe er afwisselend tomatensaus, kruiden, plakjes mozzarella en een plakje aubergine in. Steek er een houten prikker in en zet onder de goed voorverwarmde ovengrill, tot de kaas gesmolten is en mooi gegratineerd. Serveer met een frisse salade naar keuze.