VIDEO: Pannenkoekentaart met tiramisucrème
bereiding
-
1
Meng de bloem, de vanillesuiker en het zout met de melk en de eieren. Smelt de boter in een pannenkoekenpan en voeg bij het bloemmengsel. Mix tot een glad beslag. Bak er 16 pannenkoeken van, in een pan met boter of olie.
-
2
Klop de mascarpone met de plattekaas en de suiker tot een homogene massa, roer er de koffie door. Klop het eiwit stijf. Spatel het eiwit voorzichting door het kaasmengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
3
Verkruimel de speculaas. Besmeer een pannenkoek met een laagje van de tiramisucrème. Bestrooi met speculaaskruimels. Leg er een pannenkoek bovenop, weer een laagje van de crème en zo verder tot alle pannenkoeken gestapeld zijn. Zet de taart in de koelkast en laat ze een uurtje opstijven - zo kun je ze straks makkelijker snijden.
-
4
Overgiet de taart net voor het serveren met chocoladesaus.