Konijnenbroodjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Stort de bloem in een mengschaal en vorm een kuiltje in het midden. Doe er de maïsolie en de melk in. Doe de suiker en de vanillesuiker erbij en meng. Laat de plattekaas goed uitlekken en doe deze bij het deeg. Kneed tot een homogeen deeg gedurende zo’n 5 minuten
-
2
Verdeel het deeg in 15 stukjes ter grootte van een noot en bol ze op. Maak ze iets langwerpiger en knip er voorzichtig ‘oortjes’ in met een schaar. Duw de oortjes iets naar voor zodat ze recht komen te staan. Duw er met een prikkertje tegen zodat je mooie oorschelpjes vormt. Prik dan met een prikkertje ‘oogjes’ onder de oren en duw er eventueel een zwart sesamzaadje in.
-
3
Schik ze op een bakplaat en bak ze in 20 à 30 minuten mooi gaar en goudbruin in de hete oven.
-
4
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
5
Liever hartige broodjes? Laat dan de suiker en de vanillesuiker weg en voeg een stevige snuif zout toe aan het deeg.
TIP