Pistachepudding
bereiding
-
1
Mix de pistachenoten jn in een blender. Voeg 2 eetlepels water en 70 g suiker toe en mix tot een gladde pasta. Doe de pistachepasta in een sauspan en giet de melk erbij. Zet op het vuur en roer met een klopper tot de melk heet is. Haal van het vuur.
-
2
Klop in een kom de eidooiers los met de resterende suiker, het maïszetmeel en een beetje zout. Giet al kloppend een beetje hete pistachemelk over het suiker-eimengsel, en giet vervolgens dat mengsel al kloppend bij de melk in de pan. Zet weer op het vuur en laat onder voortdurend roeren indikken.
-
3
Haal van het vuur, roer de boter en het vanille-extract door de pistachecrème. Roer tot de boter gesmolten is. Laat 15 minuten afkoelen en roer af en toe om, zodat er geen vel op komt.
-
4
Giet het mengsel in 8 glaasjes. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Hak de extra pistachenoten fijn en werk er de glaasjes mee af.