Waterkerssoep met gepocheerd kwarteleitje en grijze garnalen
bereiding
-
1
Schil de aardappel, pel de ui en de knof- look, maak de prei schoon. Snij alles in kleine stukjes. Verhit wat boter in een kookpot en stoof de groenten erin aan. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon, laat even opkoken en zet het vuur lager. Laat 30 minuten garen.
-
2
Hou enkele blaadjes waterkers apart voor de afwerking en blancheer de rest heel kort in lichtgezouten water. Spoel meteen onder koud water. Laat uitlekken en mix fijn.
-
3
Mix de soep en voeg er vervolgens de waterkers aan toe.
-
4
Breek de kwarteleitjes in afzonderlijke schaaltjes. Breng in een middelgrote pan ruim water aan de kook, samen met een snuifje zout en een inke scheut azijn. Roer er met een garde in tot je een draaikolk krijgt en laat er voorzichtig een eitje in glijden. Laat 1,5 minuut garen en schep het eruit met een schuimspaan. Laat uitlekken. Doe hetzelfde met de rest van de eitjes.
-
5
Schep de soep in kommen, leg er het gepocheerd eitje in, bestrooi met grijze garnalen en enkele blaadjes verse waterkers. Serveer meteen.