Schaapjescupcakes
bereiding
-
1
Bak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 160°C. Zet 12 cupcakepapiertjes in je cupcakebakblik. Mix de boter en de suiker goed tot een luchtige massa. Mix er nu 1 voor 1 de eieren en een snufje zout door. Voeg vervolgens de melk en beetje bij beetje de bloem en het cacaopoeder toe. Vul de cupcakevormpjes voor tweederden. Bak ze 15 à 20 minuten in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
2
Maak de frosting. Klop de boter en de roomkaas op met de poedersuiker en het vanille-extract. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
-
3
Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Dompel de grote marshmallow in de chocolade, plak er de oogjes op. Snij een minimarshmallow doormidden zodat je twee oortjes krijgt. Plak ze vast met chocolade en laat opstijven.
-
4
Spuit wat frosting op de cupcakes en werk elke cupcake af met een hoofdje en minimarshmallows als wol.