Recept

Wortelcakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Even lekker in het klein.

bereiding
  1. 1

    Bak eerst de cupcakes. Verwarm de oven voor op 160°C. Zet 12 cupcakepapiertjes in je cupcakebakblik. Mix de boter en de suiker goed tot een luchtige massa. Mix er nu 1 voor 1 de eieren en een snufje zout door. Voeg vervolgens de melk en beetje bij beetje de bloem en het cacaopoeder toe. Roer de geraspte wortelen door het beslag. Vul de cupcakevormpjes voor tweederden. Bak ze 15 à 20 minuten in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de frosting. Klop de boter en de roomkaas op met de poedersuiker en het vanille-extract. Voeg enkele druppeltjes kleurstof toe zodat je een oranje frosting krijgt. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij in het midden een kegeltje uit de cupcakes en vul op met de oranje frosting, zodat het een worteltje lijkt. Werk af met enkele sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!