Bladerdeegtaartjes met spinazie, ei en avocado
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek elk schaaltje met een vel bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in, iets groter dan het schaaltje. Bak ze 10 minuten in de oven.
-
2
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Halveer de avocado, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit en snij in vier.
-
3
Klop de eidooier los. Neem de bladerdeeggebakjes uit de oven, bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier en beleg de taartjes met de verse spinazie en een partje avocado.
-
4
Breek er een eitje over. Schep er een eetlepel room bij en bestrooi met peper, zout en geraspte parmezaan.
-
5
Zet de schaaltjes weer in de oven en laat de taartjes 12 minuten garen, tot het bladerdeeg goudgeel kleurt en het eiwit gestold is.
Tip: Als je de bladerdeeggebakjes uit de oven neemt, bolt de bodem een beetje op. Duw die dan zacht terug tot je een mooi bakje krijgt waarin je het ei kunt breken.