Minimalistische matcha-cheesecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Hak de noten en pitten fijn en meng in een kom met de zaden, suiker en het eiwit. Voeg een snuifje zout toe. Smelt de kokosolie en meng onder het mengsel. Doe het beslag in de bakvorm en druk goed aan. Bak 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
-
2
Verwarm de melk in een pannetje en voeg de matchathee toe. Laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
-
3
Meng de kaas en de suiker in een kookpot. Laat de gelatine weken in de matchamelk. Zet de pot met het kaas-suikermengsel op het vuur en giet de melk met gelatine erbij. Breng aan de kook en roer het glad. Haal van het vuur wanneer het mengsel begint te borrelen. Giet over de bodem. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Haal uit de vorm en werk af met de limoenschil, macarons en verse muntblaadjes.