Recept

Arancini-egeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de selder, snij 'm in heel fijne blokjes. Stoof de ui en selder glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe, roer om en laat even bakken. Voeg de bouillon toe, zet het vuur lager, dek af en laat de rijst garen. Roer niet! 

  2. 2

    Laat stoven tot de rijstkorrels alle bouillon hebben opgenomen en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 18 minuten. Neem de pan van het vuur, voeg een flinke klont boter en de parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.

  3. 3

    Laat de risotto afkoelen en zet 'm in de koelkast tot de volgende dag.

  4. 4

    Vorm balletjes van de risotto ter grootte van een pingpongbal. Bedek de balletjes met de vermicelli: vul je handpalm met vermicelli, leg er een risottoballetje op, bedek opnieuw met vermicelli en duw ze zachtjes tussen je palmen.

  5. 5

    Frituur de risottoballetjes op 180°C. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Arancini-egeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!