Papa rellena
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, en laat goed uitdampen. Laat afkoelen. Draai door de passe-vite tot puree. Kook 4 eieren hard.
-
2
Maak de vulling. Verhit 2 el olie in een middelgrote pot en fruit de knoflook en ui. Voeg na enkele minuten het gehakt, de tomaat, de wortel en de ají panca toe. Voeg na 5 minuten ook de olijven en erwten toe.
-
3
Prak de eieren fijn en meng ze met de rozijnen onder de vulling. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
4
Neem met ingebloemde handen een beetje puree in je handpalm, druk in een ronde vorm. Doe in het midden een eetlepel van de vulling. Vouw dicht, en sluit. Boetseer tot een ovale vorm.
-
5
Paneer de papas rellenas. Haal ze door de bloem, door het losgeklopte ei te halen en tot slot door het paneermeel. Bak in frituurolie op 180°C.